AUTORIJLES

Eerst kijk je in een proefles of onze rijschool bij je past en beslis je hoe we de cursus gaan doen, in overleg is veel mogelijk. Je leert rijden volgens de RIS-methode, dit is een op initiatief van het CBR ontwikkelde  lesmethode, zie brochureVerdere informatie over autorijles en rijexamens is te vinden op de site van het CBR.

Als je ASS of een aandachtsstoornis hebt, doen we eerst een intake. De intake doen we om kennis te maken, misschien moet je een medische geschiktheidsprocedure bij het CBR doen (info: ASS en ADHD). We bespreken ook hoe wij in de auto met elkaar omgaan, het is belangrijk dat je je tijdens de lessen prettig voelt.

Graag verwijzen wij je voor een andere aanpak van rijles naar "Rijles Anders" op onze nieuwe website, www.rolfenkleefstra.nl

 THEORIECURSUS

Wij hebben een internetcursus voor de theorie, via het leerlingvolgsysteem kunnen we je helpen en/of begeleiden. Als je meer begeleiding nodig hebt vanwege een leerprobleem helpen we je graag persoonlijk.

DE AUTO'S

Als je met een handgeschakelde auto wil leren rijden hebben wij een luxe Peugeot 308  met een dieselmotor of de wat compactere Peugeot 208 met een benzinemotor (LPG). Je kunt ook kiezen voor de automaat, je rijdt dan met de  Toyota Yaris, een half elektrische stadsauto. Doordat je niet hoeft te schakelen heb je veel minder lestijd nodig, vooral een uitkomst als je moeite heb met het uitvoeren van meer handelingen tegelijk.

VERDERE INFORMATIE

Het CBR heeft heel een interessante site waar je goede informatie vindt over het nemen van autorijles! Elk kwartaal publiceert het CBR de slagingspercentages over de voorgaande 12 maanden. Door het kleine aantal examens van onze rijschool kan het percentage per kwartaal sterk wisselen, over een langjarig gemiddelde hebben wij een ruim hoger percentage dan het kring-gemiddelde!

 

 RIJANGST

Rijangst bestaat in veel soorten en maten. De oorzaak is niet altijd duidelijk. Het kan ontstaan door gebrek aan vaardigheid of door een ongeval, het kan ook zomaar ontstaan zonder direct aanwijsbare reden. Rijangst heeft allerlei lichamelijke en psychische hinder en ongerief tot gevolg, van onprettige spanning tot heftige paniekaanvallen.

Als vaardigheid de oorzaak is, moet dat worden getraind. Vaak speelt angst zich op onbewust niveau af en moet het dus ook op dat niveau worden aangepakt.

Graag verwijzen wij je naar onze nieuwe website (juni 2018) voor uitgebreide informatie over rijangst coaching en NLP therapie. www.rolfenkleefstra.nl

MEDISCHE RIJTEST / RIJSTIJLAANPASSINGEN

Autorijden op leeftijd

Dat mensen tot op hoge leeftijd kunnen blijven autorijden, is niet vanzelfsprekend. De rijtaakbekwaamheid blijkt bij ouderen geleidelijk aan af te nemen. Vaak gebeurt dat onbewust: je hebt zelf niet in de gaten dat het autorijden langzaamaan wat minder soepel verloopt. De ogen worden slechter, het reactievermogen vermindert, het wordt drukker op de weg en bovendien veranderen ook de verkeersregels van tijd tot tijd.

Graag verwijzen wij u naar onze nieuwe website (juni 2018) voor uitgebreide informatie over problemen met het rijbewijs en hoe wij u waarschijnlijk kunnen helpen zodat u nog jaren veilig kunt blijven rijden! www.rolfenkleefstra.nl