Nieuws 

Sorry

Het bijhouden van een nieuws pagina blijkt in de praktijk wat lastig en tijdrovend, we komen er steeds niet aan toe. Sorry!

Ouders/begeleiders gevraagd

De cursus voor de ouders/begeleiders van jongeren die meedoen aan 2toDrive begint steeds meer vorm te krijgen. De eerste avond was een groot succes, er waren 27 deelnemers! De volgende avonden zijn 31 oktober en 22 november, er worden nog enkele ouders/begeleiders gezocht! Het is nog  een try out cursus, deelname is gratis! Opgave bij  Marjolein van Eek, projectleider SBV, marjolein@stichtingsbv.nl  (0512) 54 46 10.

Uit CBR cijfers blijkt dat het slagingspercentage van de 17 jarigen veel hoger is dan de 18+ers. Dit heeft waarschijnlijk te  maken een betere motivatie van de 17-jarigen. Ze nemen hun rijopleiding heel serieus, worden meer ondersteund door hun ouders! Zie artikel 

De best scorende rijschool van de kring Groningen

Hoera, ik ben de best scorende rijschool van kring Groningen volgens de CBR rijschoolgegevens in het tweede kwartaal 2012! Elk kwartaal publiceert het CBR de slagingspercentage´s van alle rijscholen over het voorgaande jaar op haar site.

Eerste certificaat binnen! 

Ik ben in opleiding bij Spectrum Nederland om erkend hulpverlener/instructeur Autisme en/of ADHD te worden. Op 9 maart heb ik het eerste deelcertificaat gehaald.

Door goed gebruik te maken van iemands sterke kanten, kunnen mensen met een autisme spectrum stoornis vaak prima bestuurders worden.

Hopelijk ben ik aan het eind van het jaar klaar met de opleiding! 

Periodieke onderhoudsbeurt

Op 17 januari heb ik de periodieke onderhoudsbeurt weer met goed gevolg doorstaan! Ik behoor, samen met 8 á 9 collega’s in de kring Groningen, tot een select gezelschap instructeurs die bevoegd zijn "de Rijopleiding in Stappen methode" van het CBR te gebruiken. Periodiek moeten wij verplicht praktijkbegeleiding bij het CBR doen om de bevoegdheid te behouden. Het beoordelingsprotocol.

Rolf op WildeHaren FM!

Een interview over rijles voor 16 jarigen. Ik werd ondervraagt over het hoe en wat van het begeleid rijden voor 17 jarigen, dat op 1 november is ingevoerd. Informatief!

Klik hier om het interview te beluisteren.

Pech voor 17-jarigen

Helaas kun je, als je voor 1 november 2011 zeventien bent geworden, niet meedoen aan de begeleid rijden rijden proef. Je mag al wel lessen, maar mag pas examen doen op je 18e verjaardag. Met een proefles kun je een planning maken wanneer te beginnen met lessen, zodat je op je verjaardag examen kunt doen. Ook leuk! Als je na 1 november 17 jaar wordt kun je je aanmelden voor begeleid rijden, nadere informatie komt zeer binnenkort op de site te staan. info begeleid rijden

Flyer-actie

Bij aanmelding in de maanden september en oktober krijg je na het halen van je rijbewijs gratis een hele dag een auto te leen, actie loopt tot agenda vol is! (vraag naar de voorwaarden)

Examen reserveren bij CBR met DigiD code is geen probleem

De problemen die overheidssites momenteel hebben vanwege onbetrouwbare veiligheidscertificaten, hebben geen gevolgen voor BOVAG-Rijscholen. Voor het reserveren van examens bij CBR wordt geen gebruik wordt gemaakt van een DigiNotar certificaat. Kandidaten kunnen de rijschool veilig en probleemloos machtigen met je DigiD! Klik op de contactpagina voor instructies.